| De skyline van Shanghai.

Tot drie vluchten per dag van België naar Shanghai vanaf de zomer

© Belga
16/03/2024

Brussels Airport zal vanaf de zomer opnieuw rechtstreeks verbonden zijn met de Chinese metropool Shanghai. Twee luchtvaartmaatschappijen hebben die verbinding aangekondigd, waaronder een nieuwkomer in Zaventem: Juneyao Air. Dat heeft ook Brussels Airport bevestigd. In totaal zullen er dan elke dag twee of drie rechtstreekse vluchten zijn van België naar China.

De eerste maatschappij die de Shanghai-route opstart, is Hainan Airlines. Zij zal vanaf 18 juni vier keer per week vliegen in beide richtingen, op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Bij Hainan gaat het om een herlancering: de maatschappij vloog voor de coronapandemie ook tussen Brussel en Shanghai.

Hainan is al actief op Brussels Airport, met vluchten van en naar Peking (dagelijks) en Shenzhen (drie keer per week). Vanaf de heropstart van de Shanghai-route "zal Hainan Airlines twee keer per dag vliegen van Brussel naar China", zegt de maatschappij op het sociaal netwerk Facebook.

Geen visum meer nodig

Bovenop de Hainan-vluchten komen er China-vluchten van een nieuwe luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport: Juneyao Air. Zij zal vanaf 1 juli drie keer per week heen en terug vliegen tussen Shanghai en Brussel, op maandag, vrijdag en zondag, zo kondigde de in Shanghai gevestigde maatschappij op Facebook aan. Op die dagen zullen er dus drie directe vluchten zijn van België naar China, en omgekeerd.

Een week geleden werd nog aangekondigd dat Belgen die voor een korte periode naar China reizen - maximaal twee weken -, geen visum meer nodig hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Brussels Airport , Brussel Kort , Hainan Airlines , China , Juneyao Air

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni