Agentschap Wegen en Verkeer

Verkeershinder door plaatsen dynamische signalisatie op E40 Sterrebeek-Brussel

© Belga
17/06/2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer installeert acht nieuwe dynamische signalisatieborden op de E40 tussen Sterrebeek en het verkeersknooppunt van de E40 en de Brusselse Ring (R0) in Sint-Stevens-Woluwe. De borden komen allemaal op de weghelft richting Brussel. De werken veroorzaken maandag en dinsdag verkeershinder, zo waarschuwt het agentschap.

Er zijn al vier nieuwe dynamische borden in de richting van Brussel geplaatst. Het gaat om zogenaamde RVMS-borden (Roadside Variable Message Sign), die informatie geven over realtime reistijden of files, wegenwerken of ongevallen. Het zijn grote ledborden die doorgaans boven de pechstrook hangen aan een zogenaamde galgpaal.

Daarnaast komen er vier portieken met dynamische rijstrooksignalisatie over de volledige breedte van de weghelft richting Brussel. Die signalisatie, met boven elke rijstrook een apart ledbord, geeft de maximumsnelheid aan voor het verkeer op de rijstrook daaronder. Gebeurt er een ongeval of valt een voertuig stil met pech, dan kunnen de verkeersleiders meteen ingrijpen en de rijstrook in kwestie afsluiten door een rood kruis te afficheren op het ledbord.

De vier portieken worden op twee avonden en nachten geplaatst. Maandag zal het verkeer ter hoogte van Sterrebeek vanaf 21 uur maar één rijstrook kunnen gebruiken. Om iets na middernacht wordt de rijweg volledig afgesloten en moet het verkeer een omleiding volgen. Vanaf 5 uur dinsdagochtend is de snelweg weer beschikbaar.

Dinsdagavond gaat de snelweg opnieuw volledig dicht, dit keer vanaf 21 uur tot 5 uur. De momenten dat de rijbaan afgesloten is, volgt het verkeer een omleiding via de Leuvensesteenweg (N2) en de Woluwelaan (R22).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni