Verkeershinder door waterlek op Ninoofsesteenweg

© BRUZZ
13/02/2024
Updated: 13/02/2024 17.52u

Er is verkeershinder op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek, ter hoogte van het kruispunt met de Mettewielaan, door een lek in een waterleiding. Het is onduidelijk hoe lang het verkeer nog omgeleid zal worden.

Maandagavond is een lek ontstaan in een waterleiding op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. Dat zorgt voor veel hinder, omdat de waterleiding niet meteen kon worden afgesloten, zegt woordvoerder van Vivaqua Saar Vanderplaetsen.

"Het gaat om een alternatieve watervoorziening die enkele weken geleden is opgesteld, omdat Faris moest werken aan de grote leiding die Dilbeek van water voorziet. Omdat het al om een alternatieve leiding ging, konden we die niet meteen buiten werking zetten. Anders had een groot deel van Dilbeek geen water meer."

In de loop van de nacht is er een alternatieve bevoorrading voorzien en kon de kapotte waterleiding afgesloten worden. "We bekijken de oorzaak van het probleem. Het is nog niet duidelijk hoe lang de reparatie zal duren," zegt Vanderplaetsen.

Het verkeer wordt omgeleid via de Prins Van Luiklaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, Brussel Kort, Ninoofsesteenweg, Dilbeek, Mettewielaan, Brussels Gewest, Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni