warandepark koninklijk paleis groen park paleizenplein Regentlaan

| Het Warandepark en het Koninklijk Paleis (archief).

Verkeershinder verwacht door staatsbezoek Luxemburgs vorstenpaar

© Belga
12/04/2024

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag verwacht de Brusselse politie ernstige verkeershinder in de hoofdstad, en dan vooral in de omgeving van het Warandepark, het Paleizenplein, de Koningsstraat en de Hertogstraat. Aanleiding daarvoor is het staatsbezoek dat de Groothertog en de Groothertogin van Luxemburg aan België brengen. Woensdag en donderdag vindt bovendien een Europese top plaats.

"Op 16, 17 en 18 april 2024 brengen de Groothertog en de Groothertogin van Luxemburg een staatsbezoek aan ons land", klinkt het bij de politie. "Er staan een aantal officiële plechtigheden op het programma, waarbij er ook tal van verplaatsingen in de hoofdstad zullen plaatsvinden. Dit zal telkens gepaard gaan met de noodzakelijke verkeersonderbrekingen."

Vooral op dinsdag 16 april 2024 valt er verkeershinder te verwachten in de omgeving van het Warandepark, het Paleizenplein, de Koningsstraat en de Hertogstraat. De politie vraagt dan ook om vanaf 's morgens deze omgeving met de wagen te vermijden.

"Parkeren is dan in de gehele sector verboden, en geparkeerde voertuigen worden getakeld."

Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene

"Probeer in deze omgeving zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets, vooral op 16 april", gaat de politie verder. "Consulteer de site van de MIVB, aangezien er wijzigingen zullen zijn. Parkeren is vanaf 's morgens in de gehele sector verboden, en geparkeerde voertuigen worden getakeld."

De politie belooft alles in het werk stellen om de verkeershinder tot een absoluut minimum te beperken, maar wijst erop dat op 17 en 18 april 2024 ook een Europese top zal plaatsvinden: "Bijgevolg zal de perimeter Schuman afgesloten worden, evenals de Reyerstunnel richting centrum."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni