| Een vorige parade van Kidical Mass.

Vier nieuwe gemeenten op programmatie Kidical Mass 2024

© BRUZZ
19/02/2024

Kidical Mass, de fietsparade bedoeld om kinderen en ouders op de fiets te krijgen, strijkt dit seizoen neer in vier nieuwe Brusselse deelgemeentes. Dat laat de organisatie maandag weten in een persbericht. Het gaat om Neder-Over-Heembeek, Brussel-Stad, Etterbeek en Sint-Gillis.

In 2020 ging de eerste Kidical Mass door in Schaarbeek. Doel van de fietsparades is enerzijds om fietsen te promoten onder kinderen en ouders, en anderzijds om te pleiten voor meer verkeersveiligheid.

Dit seizoen worden voor het eerst parades georganiseerd in Brussel-Stad, Sint-Gillis, Etterbeek en Neder-Over-Heembeek, waar zondag 3 maart de eerste Kidical Mass doorgaat. De nieuwe initiatieven brengen het totaal aantal Brusselse deelgemeentes waar kindvriendelijke fietsoptochten plaatsvinden op zestien.

“Zo kunnen we dit jaar zestig parades organiseren, wat neerkomt op twee Kidical Mass-evenementen per weekend in Brussel,” klinkt het bij initiatiefneemster en medecoördinatrice Leticia Sere. “We zijn trots op de inspanningen van onze gemeenschap. We organiseren immers niet alleen evenementen, maar cultiveren ook een levendige fietsgemeenschap in elke gemeente en dragen zo bij aan de Brusselse fietscultuur.”

Vorig jaar slaagde Kidical Mass erin om bijna vierduizend deelnemers op de been te brengen in Brussel, met vijftig fietsparades op kindermaat en één grote met duizend deelnemers. De programmatie van 2024 is te vinden op de website van de organisatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni