| De werken aan de nieuwe Drasopbrug in Halle wisselen van rijhelft en dat zorgt wellicht voor ernstige hinder op de Brusselse ring.

Werken voor Drasopbrug op Brussels ring uitgesteld

© belga
09/03/2024
Updated: 11/03/2024 16.35u

De werken aan de nieuwe Drasopbrug in Halle worden voor onbepaalde duur uitgesteld. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Oorspronkelijk zouden die deze maandag en dinsdag plaatsvinden, waardoor ernstige hinder op de Brusselse buitenring werd verwacht.

Door een probleem met de toelevering van asfalt zijn de werken uitgesteld. Bovendien is er droog weer nodig, aldus het agentschap.

De werken houden een wissel in, waarbij het verkeer in beide richtingen op versmalde rijstroken moet op de rijhelft richting Itter/Charleroi. Nu rijden alle automobilisten op de weghelft waar in de toestand zonder werken enkel het verkeer richting Groot-Bijgaarden rijdt, maar die situatie wordt tijdens de werken omgedraaid.

Omdat tijdens de fasewissel slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar is, houden bestuurders best rekening met extra wachttijden, waarschuwt het agentschap.

In augustus 2019 reed een vrachtwagen tegen de onderkant van de brug aan. De vrachtwagen schoot in brand en beschadigde een van de stalen liggers van de brug. De brug, die Buizingen en Dworp verbindt, is sindsdien afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na uitvoerig onderzoek werd beslist om de brug af te breken en te vervangen door een nieuw exemplaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni