Moeder en twee kinderen gewond bij ontploffing in Brussels appartement

© PhotoNews
| Brandweer van Brussel: noodnummer 112 (archiefbeeld).

Bij een ontploffing in een appartement in de Marollen zijn vrijdagavond een moeder en haar twee kinderen gewond geraakt. De kinderen, van 1 en 5 jaar oud, raakten verbrand in het gezicht, maar ze verkeren niet in levensgevaar. Dat zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De explosie gebeurde rond 20 uur in een appartement in de Hectoliterstraat, aan het Vossenplein. "De vrouw was aan het koken met een gasvuur. De ontploffing is waarschijnlijk te wijten aan een lek of een defect aan de gasfles", zegt Derieuw.

Door de klap sneuvelden de ruiten van het appartement, net als de achterruit van een nabij geparkeerde auto. De gordijnen vatten vuur, maar de echtgenoot van de vrouw kon het brandje snel blussen.

De vrouw raakte lichtgewond, net als twee van haar kinderen, zegt Derieuw. Het gaat om een kind van 1 jaar oud, dat de moeder op haar rug droeg tijdens het koken, en een van 5 jaar. Beiden raakten verbrand in het aangezicht. "Ze werden naar het ziekenhuis gebracht voor onder meer hoor- en oogtesten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?