Muntpunt: Roel Leemans definitief algemeen directeur

© Muntpunt

De Raad van Bestuur bij Muntpunt heeft dinsdagmiddag de knoop doorgehakt: Roel Leemans wordt algemeen directeur bij de belevingsbibliotheek Muntpunt. Leemans was al twee jaar directeur ad interim. “Wij zijn ervan overtuigd dat Roel de openheid, het engagement en het hart voor Brussel en Vlaanderen heeft om samen met alle medewerkers succesvol verder te bouwen aan het Muntpuntverhaal”, zegt Patrick Stouthuysen, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Muntpunt.

Roel Leemans staat al sinds oktober 2014 aan het roer bij de belevingsbibliotheek in het centrum. Van een officiële titel was nog geen sprake, Leemans werd ad interim aangesteld toen Ann Van Driessche vertrok naar de communicatiedienst van de VUB. Ook daarvoor had Leemans al zijn sporen verdiend bij de organisatie, hij was al jaren directeur operationele zaken.

Vertrouwen
Leemans is tevreden, nu zijn titel bevestigd wordt: “Natuurlijk ben ik tevreden dat ik de volgende periode aan het roer mag staan van deze prachtige organisatie. Maar ik ben vooral trots dat de Raad van Bestuur met deze keuze zijn vertrouwen bevestigt, niet alleen in mij, maar ook in de volledige groep medewerkers en de weg die we samen de voorbije jaren aflegden.”

In december vorig jaar schreef de Raad van Bestuur een vacature uit voor de functie van algemeen directeur. Meteen was duidelijk dat Leemans favoriet was voor de functie. Ook het personeel staat achter hem, voor velen bracht hij de rust weer na een woelige opstart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?