| Muur stort in vlak naast school in Sint-Agatha-Berchem

Aan de Gentsesteenweg in Sint-Agatha-Berchem is dinsdagnamiddag een muur ingestort tijdens afbraakwerken. Dat meldt het Nieuwsblad en bevestigt burgemeester Christian Lamouline (cdH) aan BRUZZ. De woning ernaast is uit voorzorg ontruimd. Tien buurtbewoners moeten op hotel in afwachting van een stabiliteitsstudie.

Vlak naast de school 'Institut Albert' aan de Gentsesteenweg is een firma al een tijdje bezig met de afbraak van een oude woning. Die werd destijds opgekocht door de school met het oog op een uitbreiding.

Bij de afbraakwerken liep het dinsdagmiddag echter fout. Een deel van de gevel stortte naar beneden en kwam op het lege terrein en het voetpad terecht. "Er zijn geen gewonden gevallen. Op dat ogenblik stonden twee onderaannemers op het voetpad, maar zij hadden voldoende beschermingsmateriaal aan", bevestigt burgemeester Christian Lamouline aan BRUZZ.

"Er vormt wel een gevaar voor de stabiliteit van het gebouw naast de afbraakwerken", zegt Lamouline. "Daarom hebben we uit voorzorg de buurwoning ontruimd."

Tien bewoners hebben intussen een nacht doorgebracht in een hotel, in afwachting van het stabiliteitsrapport. "De bewoners van de buurwoning blijven in het hotel wachten tot eind vandaag", sluit burgemeester Lamouline af. "Vandaag verwacht ik een positief verslag van de experts dat aantoont dat er geen gevaar meer vormt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni