Nationale betoging: minstens 45.000 manifestanten

© Twitter / Loonis Logghe

Volgens de Brusselse politie stappen 45.000 manifestanten op in de nationale betoging. Vakbond ABVV spreekt van 70.000 deelnemers.

De socialistische vakbond ABVV meldt dat 70.000 manifestanten donderdag mee opstappen in de nationale betoging naar aanleiding van twee jaar regering-Michel. De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene houdt het op 45.000. De betoging zelf verloop vrij rustig.

Woensdag bleek al dat heel wat mensen naar Brussel wilden afzakken voor de nationale betoging. Op de vooravond van de manifestatie bleek dat de NMBS 30.000 speciale treintickets had verkocht voor wie erbij wilde zijn.

Het Nieuwsblad meldt op haar website dat groepjes anarchisten wel slaags zijn geraakt met de politie. In de buurt van het de Brouckèreplein en de Anspachlaan, met andere woorden buiten het parcours van de betoging, zouden ze vernielingen aangebracht hebben. Maar de de woordvoerster van de Brusselse politie, Ilse Van de keere, kan die informatie voorlopig niet bevestigen.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?