Nemmouche maakt zich kwaad: 'Wees geduldig, ik zal praten'

© PhotoNews
| Het assisenproces voor de verdachten van de aanslag in het Joods Museum (archiefbeeld)

Mehdi Nemmouche, beschuldigde in het proces over de aanslag op het Joods Museum, maakte zich woensdagmiddag kwaad op de voorzitter van de rechtbank. Voor het eerst deed hij zijn mond open. "De akte van beschuldiging staat vol met leugens."

Tijdens een verhoor bij een onderzoeksrechter had Nemmouche destijds gezegd dat hij uitleg zou geven voor het hof van assisen. "Hier zijn we op het hof van assisen. Dit is het moment, meneer Nemmouche", sprak Massart hem woensdagnamiddag op het proces toe. Eerder op de dag had Nemmouche al verschillende keren geweigerd op vragen te antwoorden.

Nemmouche ging opnieuw rechtstaan en maakte zich druk. "We zijn hier tot 1 maart. Op een bepaald moment zal ik uitleg geven", zei hij, om vervolgens de voorzitter van partijdigheid te beschuldigen.

Hij verwees daarbij naar de getuigenlijst. "U bent niet onpartijdig. U hebt al onze getuigen geweigerd. Getuigen die het tegendeel kunnen aantonen van wat er in die vod van een akte van beschuldiging staat, die is opgesteld door de aanklagers. De akte van beschuldiging staat vol met leugens. Wij zullen dat bewijzen. Wees geduldig."

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?