© HUB-architecten

Nieuw gebouw ‘Lendrik’ voor bib en GC Neder-Over-Heembeek

LQ
© BRUZZ
09/10/2016

In Neder-Over-Heembeek heeft zondagmiddag de symbolische eerste steenlegging plaatsgevonden voor het multifunctioneel huis “Lendrik”. Op het Peter Benoitplein zal tegen eind volgend jaar een nieuwbouw staan, waarin het plaatselijke gemeenschapscentrum, de lokale Nederlandstalige bibliotheek en het lokaal dienstencentrum zullen huisvesten.

De eerste steenlegging gebeurde zondagmiddag in het bijzijn van VGC-collegeleden Bianca Debaets (CD&V) en Pascal Smet (sp.a). Ook Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz (Open VLD) was erbij. Zij staan samen in voor de kost van het nieuwe gebouw, van 4,5 miljoen euro. Ook de stad Brussel en het dienstencentrum Icarus dragen bij.

Multifunctioneel
Het nieuwe gebouw moet boven alles multifunctioneel zijn. Zowel het gemeenschapscentrum Heembeek-Mutsaard, het lokale dienstencentrum ADO Icarus als de Nederlandstalige bibliotheek moeten er een plek in krijgen. HUB-architecten hebben het gebouw zo ontwikkeld.

(Lees verder onder de afbeeldingen)

© HUB-architecten
© HUB-architecten

“Neder-over-heembeek is de afgelopen tien jaar erg veranderd, en heeft plekken als deze nodig om oude en nieuwe Heembekenaren de kans te geven niet naast maar met elkaar te leven. Lendrik kan daar een bijdrage toe leveren, als plek voor ontmoeting tussen generaties en tussen culturen,” zegt Brussels minister Pascal Smet in een persbericht.

Lendrik
Het multifunctionele gebouw heeft zondag de naam Lendrik gekregen. Mensen uit de buurt konden daarvoor ideeën insturen. Lendrik is uit 187 inzendingen de beste bevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, actua, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie