Nieuwe broedpalen voor ooievaars in Brussel

Op het natuurreservaat van Natuurpunt, aan het waterzuiveringsstation Aquiris in de noordelijke industriële zone van Brussel, staan sinds vorige week vier broedpalen van dertien meter. Daar kunnen ooievaars even pauzeren in hun lange migratietocht of zelfs broeden.

Er broeden op dit moment ooievaars in Vilvoorde en in Grimbergen, en de vzw Brussel Natuur wil dat ze dat ook in Brussel doen. Daarom plaatsten ze vier hoge broedpalen op het terrein van het waterzuiveringsinstallatie Aquiris aan de Willebroekse Vaart. Daar beheert natuurorganisatie Natuurpunt een terrein. 

Waren ooievaars vroeger eerder een zeldzaamheid, dan vliegen de bekende zwart-witte vogels tegenwoordig vaker over Brussel. In het voorjaar komen de vogels broeden in de Lage Landen. Zodra de jongen kunnen vliegen, vanaf midden augustus tot begin september, trekken ze terug naar het warme Zuiden. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?