korpschef Bertrand Vols

Nieuwe korpschef politiezone Brussel-West heeft eed afgelegd

© Belga
19/07/2017

Hoofdcommissaris Bertrand Vols heeft op 18 juli de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de lokale politiezone Brussel-West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek). De hoofdcommissaris volgt Johan De Becker op, die vijftien jaar lang aan het hoofd van de politiezone stond. De politiezone kwam de voorbije jaren meermaals in het nieuws, omdat bleek dat heel wat terroristen die verantwoordelijk waren voor de aanslagen in Parijs en Brussel uit Sint-Jans-Molenbeek afkomstig waren.

Bertrand Vols, die geboren is in 1974, volgde een opleiding aan de Koninklijke Militaire School en behaalde een master in de criminologie. Hij startte zijn carrière bij de rijkswacht in 2000 als luitenant en bouwde binnen de federale politie een carrière op in de beteugeling van financiële criminaliteit en corruptie. Van 2014 tot zijn aanstelling als korpschef was hij directeur van de de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie.

"De politiezone Brussel-West is voor de hoofdcommissaris geen onbekend terrein," zegt de politie Brussel-West in een persbericht. "In 2014 liep hij er al stage als onderdeel van zijn opleiding tot hoofdcommissaris. Op die manier breidde hij zijn kennis uit over de werking van de lokale politie en in het bijzonder over het politiekorps van Brussel-West."

"De selectiecommissie koos voor Bertrand Vols als korpschef, onder meer vanwege zijn brede ervaring binnen de geïntegreerde politie, zijn gedegen kennis over het politiewerk in al zijn aspecten en zijn technische knowhow over HR en financieel management. Het welzijn van de medewerkers en de kwaliteit van het geleverde werk vormen de basisbeginselen van zijn visie. In de komende maanden zal de nieuwe korpschef de organisatie verder ontdekken en zijn toekomstvisie en projecten voor de politiezone Brussel-West uittekenen, waarna hij een strategische nota zal voorleggen aan het politiecollege."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni