Noodnummer 1722 voor felle rukwinden

© PhotoNews
| Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden (archiefbeeld).

Het noodnummer 1722 voor niet-dringende oproepen is geactiveerd, na de waarschuwing van het KMI voor hevige windvlagen. Afgelopen nacht is in Brussel de brandweer al verschillende keren tussengekomen voor omgevallen bomen of weggewaaide dakgoten.

Maandag verwacht het KMI rukwinden van 80 tot 90 kilometer per uur. Tijdens de felste buien zijn lokale windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk. Er is daarom waarschuwingscode geel uitgeroepen. De waarschuwing geldt maandagvoormiddag voor alle provincies.

Nu is ook noodnummer 1722 geactiveerd, voor niet-dringende oproepen. Dat melden verschillende brandweerdiensten op Twitter. Op die manier blijft het noodnummer 112 vrijgehouden voor echte spoedgevallen.

Afgelopen nacht en vandaag is de Brusselse brandweer al zo'n 25 keer moeten uitrukken voor omgevallen bomen of kapotte dakgoten door de hevige wind, in heel het gewest.

“Op de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek was er een reclamepaneel omgevallen, elders waren planken van een stelling weggewaaid,” zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Maar al bij al is de schade tot nu toe nog meegevallen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?