Nu ook archeologische vondsten op werf Parking 58

© www.dhnet.be

Een dag nadat restanten van een mammoet werden aangetroffen nabij het Noordstation, zijn er opnieuw archeologische vondsten ontdekt. Deze keer op de werf van het nieuw administratief gebouw van de Stad Brussel (Brucity), het vroegere Parking 58.

Op een werf in Schaarbeek is gisteren een mammoettand opgedoken van een halve meter, van minstens 150.000 jaar . Experten waren verbluft en houden voortaan dergelijke werven extra goed in de gaten. En maar goed ook, want een dag later is het opnieuw prijs. Deze keer op de plek waar destijds nog parking 58 pronkte. Archeologen zouden er, volgens La Dernière Heure, heel wat pot-en aardewerk hebben teruggevonden, alsook een houten lepel.

"Dat was wel te verwachten", zegt de directie van Monumenten en Landschappen van het Brussels Gewest in La DH. "Het nieuw administratief gebouw van de stad wordt gebouwd op een plek waar destijds de Zenne stroomde", weet de directie nog.

Ondanks deze belangrijke archeologische vondsten is de werf niet stopgezet, zo zegt het kabinet van de burgemeester van de Stad Brussel.

Archeologische vondsten op de site waar het nieuw administratief gebouw van de Stad Brussel (Brucity) komt.
© www.dhnet.be
Archeologische vondsten op de site waar het nieuw administratief gebouw van de Stad Brussel (Brucity) komt.
© www.dhnet.be
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?