OCMW van Vorst onder vuur

© Bart Dewaele

Sinds enkele maanden onderzoeken OCMW-raadsleden van zowel meerderheid als oppositie de onregelmatigheden bij het OCMW van Vorst. Er zou sprake zijn van onrechtmatige uitkeringen, valse rapporten en belangenvermenging.

Een jaar geleden kwam aan het licht dat er sprake was van onregelmatigheden binnen de administratie van het OCMW van Vorst, schrijft La Capitale. Een werkgroep moet nu uitpluizen wat er precies aan de hand is. 

Er zou onder andere sprake zijn van schriftvervalsing en belangenvermenging. Zo zouden er een rapport over een leefloon vervalst zijn. Nadat de vermelde auteurs aangaven dat zij dat niet geschreven hadden, werd de zaak zonder verder onderzoek geklasseerd.

Daarnaast werden daklozen twee jaar lang in hotels te slapen gelegd. Daarvoor is speciale toestemming van een comité nodig, maar die was er niet, schrijft La Capitale. Tenslotte heeft een oud-medewerker dossiers van het OCMW proberen te beïnvloeden met informatie die valt onder het beroepsgeheim. 

De administratie van het OCMW heeft al gereageerd en duiding gegeven bij de onregelmatigheden. Maar die uitleg voldeed niet, volgens de OCMW-raadsleden. OCMW-voorzitter Stéphane Roberti (Ecolo) maakt zich sterk dat niemand onrechtmatig geld heeft ontvangen. Over het vals rapport heeft hij ook nooit enige info ontvangen, zegt hij aan La Capitale.

Het is nog onduidelijk hoe het nu verder moet. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?