PhotoNews

| In deze subsidieronde zat één project uit Brussel.

Basisschool uit Koekelberg krijgt 173.000 euro voor renovaties

© Belga - BRUZZ
07/07/2024

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft 34 miljoen euro geïnvesteerd in financiële steun voor nieuwe schoolgebouwen en renovaties. In deze subsidieronde ontving één project uit Brussel ondersteuning: de Vrije Basisschool - Instituut van de Ursulinen in Koekelberg, waarvoor 173.000 euro is toegekend voor renovaties.

De financiële steun aan Vrije Basisschool - Instituut van de Ursulinen is bedoeld voor verschillende renovaties, zoals dakwerken, het vervangen van buitenschrijnwerk en het vernieuwen van verwarmingssystemen.

Minister Weyts investeerde in totaal 34 miljoen euro in 92 scholenbouwprojecten doorheen Vlaanderen en het Brussels Gewest. Het geld wordt verdeeld over beide regio's, waarvan 21,6 miljoen euro bestemd is voor grootschalige werken, zoals volledige nieuwbouwprojecten.

"Dankzij deze projecten krijgen 8.672 leerlingen en scholieren binnenkort gloednieuwe of gerenoveerde klassen", benadrukt de Vlaamse minister. "Of ze kunnen gebruikmaken van nieuw sanitair of de speeltijd doorbrengen op een ruime groene speelplaats."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni