| Kinderen eten hun lunch in een refter.

Vier Nederlandstalige scholen in Brussel krijgen renovatie van de refter

© BRUZZ
26/01/2024

Op initiatief van Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) worden de refters van vier Nederlandstalige scholen in Brussel gerenoveerd. De Vlaamse Gemeenschapscommssie trekt daar 145.428 euro voor uit.

Het gaat om de refters in de basisschool Instituut van de Ursulinen in Koekelberg, basisschool Raymond Van Belle in Anderlecht, Sint-Lukas Kunsthumaniora in Schaarbeek en basisschool Ten Nude in Brussel.

De VGC moedigt Nederlandstalige scholen in Brussel aan om hun schoolrefters opnieuw in te richten en te renoveren via de projectoproep 'Renovatie schoolrefter'.

“We weten dat de kwaliteit van de schoolomgeving een belangrijke invloed heeft op het onderwijsniveau en het welzijn van leerlingen en leerkrachten”, vertelt minister Gatz. “Met deze oproep realiseren we in scholen aantrekkelijke, duurzame en gezonde ruimtes. Ze dienen als eetzaal tijdens de lunchpauze, maar zijn ook geschikte leer- en werkplekken.”

Om de scholen te ondersteunen bij de renovatie van hun schoolrefters, zal vzw FIX twee scholen bijstaan met expertise. De medewerkers van die vzw helpen de refters op een creatieve manier in te richten. Het doel is een nieuwe, eigentijdse en moderne omgeving te creëren, die aansluit bij de behoeften van leerlingen en leerkrachten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni