Opnieuw gratis parkeren tijdens eerste twee soldenweekends

© Peter Dhondt - BRUZZ

Op zaterdag 1 en zaterdag 8 juli kunnen winkelaars in de Stad Brussel opnieuw gratis parkeren op de openbare weg. Net als vorig jaar hoopt Brussels schepen van Economische Zaken, Marion Lemesre (MR), zo de koopjesjacht tijdens de eerste soldenweekends te stimuleren.

"Met deze uitzonderlijke maatregel wil ik bezoekers aanmoedigen om in het centrum van Brussel op koopjesjacht te gaan en de diversiteit en rijkdom van onze handelswijken te ontdekken", verduidelijkt schepen Lemesre. De shoppers hoeven zo niet naar de parkeermeter te kijken en hoeven zich eveneens geen zorgen te maken over tijdsdruk.

Parkingbeheerder Interparking zet eveneens een promotieactie op poten en geeft in de ondergrondse parkings in de boven- en benedenstad 30 procent korting aan gebruikers van een abonnementskaart. In het kader van de Brusselse campagne "I shop on first Sundays" zullen de meeste winkels ook op zondag 2 juli open zijn. Op zondag is het parkeren op de openbare weg altijd gratis.

"Brussel is een van de weinige steden met dit pluspunt. Het zou jammer zijn mochten shoppers in de stad zo een mooie kans mislopen, des te meer omdat het verkeer op een zondag veel rustiger is", aldus schepen Lemesre.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?