Politie pakt drugshandel in Molenbeekse Brunfaut-wijk aan

© PhotoNews

De lokale politie van de zone Brussel West heeft de voorbije weken verschillende acties gehouden in de Brunfaut-wijk nadat buurtbewoners geklaagd hadden over overlast door hangjongeren. Bij die acties werden verschillende drugdealers opgepakt en een hoop drugs in beslag genomen. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

Zo kon de politie op 19 januari een dealer betrappen die een zak drugs onder een auto probeerde te verstoppen. In de zak troffen de agenten 34 zakjes aan met hasj, goed voor 35,7 gram.

De volgende dag, op 20 januari, stootten de agenten opnieuw op een dealer die een plastic zak met drugs onder een wagen probeerde te verbergen. Ditmaal ging het om 22,81 gram hasj.

Op 4 februari werden in de Brunfautstraat dan weer drie mensen gecontroleerd aan boord van een wagen. De drie stonden al gekend voor drugsfeiten en in hun voertuig vond een drugshond 8,64 gram hasj, verdeeld over zes zakjes. De agenten voerden daarop een huiszoeking uit bij één van de verdachten en troffen daar een precisieweegschaal aan, naast kleine plastic zakjes en resten van hasj.

De grootste vangst werd op 12 februari gedaan, toen een patrouille opnieuw een verdachte aantrof die gekend was voor drugsfeiten. Bij het zien van de patrouille zette de man het op een lopen maar hij werd door de agenten overmeesterd en bleek in het bezit van 68 gram hasj. Een huiszoeking in zijn woonst leverde nog eens 272 gram hasj op, verdeeld over 200 zakjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?