DVLKO

Europese instellingen roepen tijdens Brussels Pride op om te gaan stemmen

© Belga
18/05/2024

Op de Brussels Pride, die zaterdagnamiddag plaatsvindt in het centrum van de hoofdstad, roepen de Europese instellingen op om bij de komende Europese verkiezingen, op 9 juni, massaal naar het stemhokje te trekken. Speciaal voor de gelegenheid werd een Pride-stemhokje gebouwd dat mensen oproept te gaan stemmen, zodat anderen hun stem niet kapen.

Onder meer Europees Commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli, maar ook federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Caroline Gennez brachten er een symbolische stem uit.

"De Europese Unie is een democratie waarin de stem van alle burgers een plaats heeft", klinkt het in een persbericht van het Europees Parlement. "De deelname van de Europese instellingen en hun personeel aan Pride is gericht op vrijheid van meningsuiting. Ze roepen alle toeschouwers op om zichzelf te laten horen door hun Pride-boodschappen te delen, met dit jaar speciale aandacht voor de boodschap voor een veiligere samenleving."

"Onze aanwezigheid versterkt de inzet van de EU voor diversiteit, inclusie en mensenrechten", gaat het verder. "Omdat 2024 een verkiezingsjaar is, is een van de belangrijkste taken het informeren en bewustmaken van de aankomende verkiezingen. De campagnevideo voor de Europese verkiezingen van dit jaar benadrukte dat democratie iets is dat een collectieve verantwoordelijkheid is. Je stem gebruiken is een manier om deze verantwoordelijkheid te vervullen. Door deel te nemen aan de pride hoopt het EU-personeel deze boodschap te versterken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni