1723 Ann Brusseel-09

| Ann Brusseel komt op als onafhankelijke kandidaat voor Vooruit plus in Oostende.

Ex-Open VLD'er Ann Brusseel op lijst van Vooruit in Oostende

© Belga - BRUZZ
13/06/2024

Ex-directeur van de Erasmushogeschool en voormalig Open VLD’er Ann Brusseel komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op als onafhankelijke kandidaat voor Vooruit plus in Oostende. Brusseel was jaren Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid in Anderlecht, en verhuisde in 2018 terug naar Oostende.

Brusseel keert na enkele jaren terug in de politiek arena. “On track... voor Oostende! De politieke microbe is terug. Ik engageer mij voor Oostende als onafhankelijke kandidaat op de lijst van Vooruit plus. Merci John voor de uitnodiging!”, kondigt ze aan op sociale media.

Brusseel stapte in 2018 uit de actieve politiek, toen ze haar zitjes in het Vlaams parlement en de senaat opgaf. "Nadat men Eva de Bleeker onheus behandeld had, ben ik ook partijloos", legt ze uit aan BRUZZ. "Ik was zeer, zeer teleurgesteld over de gang van zaken binnen de partij. Ik heb mijn lidmaatschap toen opgezegd."

Brusseel woonde 23 jaar in Brussel, maar sinds 2018 weer in haar geboortestad Oostende. Ze is nu onafhankelijk kandidaat voor de lijst Vooruit plus in Oostende. "John Crombez kende me nog van toen ik Vlaams parlementslid was. Hij nodigde me uit voor een koffie, want hij wist dat ik me wilde engageren voor Oostende. Het programma was al grotendeels opgesteld en ik kon me daar helemaal in vinden."

Brusselse ervaring

"Het doet me pijn om te zien dat sommige dingen fout lopen in Oostende." Ze wijst op moeizame fusie van de ziekenhuizen, het erfgoedbeleid en gebrekkige mobiliteit in het oude centrum. "Er wordt heel weinig rekening gehouden met zelfstandigen. Ik ben nog altijd liberaal en dat is iets dat mij immens stoort."

Ze denkt dat haar Brusselse ervaring haar goed van pas kan komen. "Oostende is heel divers, een grootstad in het klein. De gemeenschappen moeten dichter bij elkaar komen."

Ze is niet direct van plan lid te worden van Vooruit. "Dit gaat niet over partijpolitiek, maar over politiek doen op een manier die praktisch is voor Oostende. Ik ben een kind van de zee, ik ben altijd Oostendse gebleven."

Erasmushogeschool

Brusseel werd in 2009 verkozen voor Open VLD in het Vlaams Parlement, en in 2014 werd ze opnieuw verkozen. Ze zetelde ook van 2012 tot 2016 in de Anderlechtse gemeenteraad.

In september 2018 zei ze de politiek vaarwel en werd ze directrice van de Erasmushogeschool Brussel. Die functie bekleedde ze tot februari 2021.

Ze stapte toen op “wegens verschil in visie op organisatievorming en interne uitdagingen”. Op de achtergrond speelde een conflict met het Koninklijk Conservatorium.

Na haar carrière bij de Erasmushogeschool, werd Brusseel bestuurslid bij de Belgische nationale loterij. Vervolgens werkt ze bij Deloitte, en sinds november 2022 is ze lerares Frans op het Sint-Jozefscollege in Torhout.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni