Gezien: Vooruit projecteert verkiezingsslogan op hoofdkwartier Vlaams Belang

© Belga
18/01/2024
Updated: 18/01/2024 10.54u

Vooruit projecteert donderdagochtend zijn campagneslogan 'Het is Vooruit. Of het is achteruit' op verschillende locaties, waaronder het hoofdkwartier van Vlaams Belang aan Madou in Brussel. Daarmee willen de socialisten duidelijk maken wat voor hen de inzet van de verkiezingen is. "Vooruit is de leider op links én in het centrum. Wij zijn het enige alternatief voor extreemrechtse achteruitgang", stelt voorzitter Melissa Depraetere.

De slogan prijkt donderdag ook op het gebouw van de Vlaamse administratie aan het Sint-Pietersstation in Gent en op de Boerentoren in Antwerpen.

"De Vlaming heeft het gehad met de politiek. Het is te veel gedoe en gezever. Mensen hebben het gevoel dat we stilstaan", aldus Depraetere. Vooruit wil dan ook de stilstand verbreken en "die normale zaken opnieuw mogelijk maken voor iedereen".

De partij waarschuwt echter ook voor een complete achteruitgang na 9 juni, aangezien "een extreemrechtse regering geen sciencefiction meer is in Vlaanderen". "Overal waar extreemrechts aan de macht is, gaan de welvaart, de vrijheid en de veiligheid van de mensen erop achteruit.

Vooruit is naar eigen zeggen het enige alternatief voor extreemrechtse achteruitgang. "Alleen wij zijn groot genoeg om extreemrechts mathematisch onmogelijk te maken. Om N-VA de keuze te ontnemen om met Vlaams Belang te kunnen besturen."

Campagnewagen Vlaams Belang

Als tegenactie besliste Vlaams Belang geen juridische stappen te ondernemen, maar wel om zijn campagnewagen met de slogan "Ander en beter" voor het hoofdkwartier van Vooruit en de PS te parkeren.

Voorzitter Tom Van Grieken merkt op dat de actie van Vooruit niet heel origineel was. Zijn partij projecteerde in het verleden ook al campagnebeelden, onder meer op de Lambermont, de ambtswoning van de premier. "Als de socialisten met ons de strijd willen aangaan, nemen we met plezier de handschoen op", zegt Van Grieken. "De campagne van Vooruit is even origineel als geloofwaardig. De achteruitgang die de partij de afgelopen jaren heeft teweeggebracht, spreekt immers boekdelen (...) Er is werkelijk geen enkel domein dat zij beheerd hebben waar ze geen puinhoop van gemaakt hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, vooruit, Vlaams Belang, Melissa Depraetere, Madouplein, Gewestverkiezingen 2024

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni