| Premier Alexander De Croo.

Russische hackers leggen website van premier De Croo en van Brussel plat

© Belga
20/02/2024

Russische hackers hebben dinsdag een tijdlang een aantal overheidswebsites platgelegd. Onder meer de website van Brussel en die van de Kamer waren dinsdagnamiddag even onbeschikbaar.

Via Telegram liet hackerscollectief 'NoName057(16)' weten dat het "op bezoek gegaan is in België" en de websites van premier Alexander De Croo, de website van Brussel en die van de Kamer heeft platgelegd.

"We lezen dat België, evenals een aantal andere Russofobe landen, het afgelopen jaar financiële hulp heeft verleend aan het criminele regime van Zelenski," geeft het pro-Russische hackerscollectief op als reden voor de cyberaanval. Het euvel is intussen wel verholpen.

Afgelopen maanden lagen verschillende overheidssites ook al een aantal keer plat door een zogenaamde DDOS-aanval. Daardoor kunnen websites het internetverkeer niet meer aan, omdat hackers heel veel computers gebruiken om een stroom aan informatie naar de desbetreffende server te sturen. Als gevolg daarvan wordt de website trager of kan de site zelfs niet meer reageren op gebruikers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni