| Loubna Jabakh, rechts op de foto, naast PS-schepenen Philippe Boïketé en Nezahat Namli

Schepen in Sint-Joost Loubna Jabakh verlaat PS

KVDP
© BRUZZ
28/02/2024

Loubna Jabakh heeft de PS verlaten. De schepen van Cultuur en Stedenbouw in Sint-Joost-ten-Node zou zich niet meer herkennen in de partij van de Franstalige socialisten.

Dat bericht RTBF. Loubna Jabakh, die in de gemeente van burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) schepen van Franstalige Cultuur en Stedenbouw is, had voor de komende gewestverkiezingen de veertiende plaats gekregen op de PS-lijst. Maar vandaag heeft ze beslist om haar lidmaatschap van de partij op te zeggen.

"Ik herken me niet meer in het project van de partij. Dan kies ik er liever voor om de partij te verlaten," zegt ze aan RTBF. Jabakh was één van de drie PS-schepenen wiens bevoegdheden vorig jaar waren afgenomen door Kir, naast Nezahat Namli en Philippe Boïketé. Die laatste ligt al een tijdlang in de clinch met Kir, die vier jaar geleden uit de PS werd gezet wegens contacten met Turkse extreemrechtse politici.

Jabakh gaat haar ambtstermijn als schepen nog uitdoen, maar wat ze daarna van plan is, is nog niet duidelijk. Ze was woensdagnamiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni