| Fouad Ahidar (midden) met Kasmi M'Hamed (links) en Ammar Dabbour (rechts).

Team Fouad Ahidar stelt verkiezingslijsten voor

JP , SD
© BRUZZ
20/03/2024

De kersverse politieke partij Team Fouad Ahidar heeft haar verkiezingslijsten voorgesteld voor het federaal niveau, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Vlaanderen. Fouad Ahidar (ex-Vooruit) zal zelf de Brusselse lijst trekken. Op Vlaams niveau werd Kasmi M'Hamed (ex-Vooruit en ex-Be.One) aangeduid als lijsttrekker, op federaal niveau trekt ondernemer Ammar Dabbour de lijst.

Sinds 2009 was Fouad Ahidar Brussels parlementslid (en ook kort voorzitter van de VGC) voor Vooruit. Maar hij stapte eind 2023 uit de partij omdat die "niet langer overeenkomt" met zijn "fundamentele waarden van rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid", zei hij daarover toen. Ahidar startte daarop zijn eigen partij.

De 50-jarige politicus trekt de lijst in Brussel, met de onderneemster Najima El Arbaoui en Ilyas El Omari in zijn kielzog. Nog op de Brusselse lijst staan onder meer Merve Tutar, Perveiz Muhammed Ali, Harmony Deknudt, Patricia Dje Kaseka en Jean-Marc Janssens.

Op Vlaams niveau kondigt de partij Kasmi M'Hamed aan als lijsttrekker, een voormalig Vooruit-gemeenteraadslid in Waregem. Hij is leerkracht in Brussel en zich focussen op onderwijs, verenigingen en ondernemingen. Hij stond voor de regionale verkiezingen in 2019 op de lijst van Be.One, de inmiddels opgedoekte partij rond Dyab Abou Jahjah.

Op federaal niveau trekt de 47-jarige Ammar Dabbour de Team Fouad Ahidar-lijst. Hij komt uit de financiële wereld en is vader van vier kinderen. Als Belg van Palestijnse afkomst wil hij zich naar eigen zeggen bezighouden met onderwerpen als koopkracht en discriminatie.

Programma

De federale, regionale en Vlaamse verkiezingslijsten van Team Fouad Ahidar zijn tot stand gekomen door een "rigoureus democratisch proces, waarbij diversiteit werd gewaarborgd" met kandidaten uit een scala aan beroepsgroepen en afkomsten.

De partij stelde tegelijk ook haar programma voor. Onder meer netheid, armoede en verkeersopstoppingen, zijn daar onderdeel van. Ook moeten er meer steunmaatregelen komen voor mensen die al lang op een sociale woning wachten.

Daarnaast wil Team Fouad Ahidar ook een verhoging van het minimumloon naar 2.300 bruto per maand, in vergelijking met het huidige bedrag van 1.990 euro. Om de verbetering van de koopkracht waar te maken, pleit de partij voor de invoering van een belasting op grote vermogens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni