| Peter Verlinden voor de microfoon van BRUZZ na het nieuws dat hij lid werd van Voor U.

Voor U verliest na amper een maand al een kopstuk

© Belga
19/01/2024

Oud VRT-journalist Peter Verlinden verlaat na nog geen maand Voor U, de nieuwe partij die opgericht werd door Vlaams Parlementslid Els Ampe. Hij staat voor CD&V op de derde plaats op de Europese lijst.

Verlinden houdt het dus voor bekeken bij de nieuwe politieke partij Voor U. Die werd eind december opgericht door het Vlaams parlementslid Els Ampe. "Zo snel kan het gaan in de politiek", zegt Peter Verlinden in een bericht op X. Els Ampe bedankt Verlinden op het vroegere Twitter voor de "fijne maar korte samenwerking" en wenst hem veel succes.

*lees verder onder X-bericht

"Peter Verlinden is een absolute expert in de internationale politiek, dat bewees hij gedurende zijn hele loopbaan als journalist en wordt door vriend en vijand erkend", aldus CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. "Net die kennis is bijzonder waardevol in het licht van de geopolitieke context van vandaag, met oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten die ook een effect hebben op de EU. In het licht van de uitdagingen waar Europa vandaag voor staat, is zijn aanwezigheid op de Europese CD&V-lijst een absolute meerwaarde."

Eerder was al bekend dat Wouter Beke lijsttrekker zal zijn. Op de tweede plaats staat Liesbet Sommen, een jonge mama, die ook eerder al verschillende jaren actief was op kabinetten van ministers van CD&V. Op plaats 4 prijkt Minou Esquenet, schepen in Brugge. Voormalig minister van Justitie Koen Geens duwt de lijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Els Ampe, Peter Verlinden, Voor U, CD&V

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni