Politievakbond: 'Shoppende agenten fotograferen is zielig'

© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles

Politievakbond NSVP verdedigt de twee agenten die in politieuniform aan het shoppen gingen in winkelcentrum Docks en daarbij gefotografeerd werden. "Het zijn ook maar mensen, die bovendien bescherming bieden tijdens de openingstijden van de winkels." De politiezone Brussel-Hoofdstad is een intern onderzoek gestart.

Op online media circuleert een foto van twee agenten die tijdens hun dienst in winkelcentrum Docks met aankopen rondlopen. Daar kwam kritiek op en de politiezone in kwestie, Brussel-Hoofdstad Elsene, gaf aan een intern onderzoek te voeren naar de oorsprong van de foto. "Met dit gedrag ondermijnen ze de waardigheid van hun ambt en er zullen dan ook gepaste straffen toegepast worden”, aldus politiewoordvoerder Olivier Slosse.

Vakbondsman Thiery Belin (NSVP) neemt het nu op voor het duo. “Heeft de marionet die deze foto genomen heeft zichzelf al eens afgevraagd wanneer de agenten anders hun cadeautjes hadden moeten kopen? Tijdens de openingstijden van de winkels moeten ze jullie namelijk beschermen”, schrijft hij op Twitter.

Ook maar mensen

Aan La Dernière Heure geeft hij meer uitleg. “Ik vind het zielig om agenten te fotograferen. Dit is alleen maar bedoeld om de politie schade toe te brengen. Er wordt met veel minachting gekeken naar onze ordehandhavers. Maar zij zorgen er wel voor dat iedereen plezier kan hebben en zonder zorgen kerstinkopen kan doen. En hoewel de foto geen ideale situatie schetst, mogen we vooral niet vergeten dat ook zij nog steeds mensen zijn."

Het voorval doet denken aan een foto van een soldaat die twee jaar geleden opdook. De man werd gefotografeerd met een winkeltas in de hand terwijl hij in uniform was en werd als gevolg ontheven van zijn taken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?