Politiezone West opent intern onderzoek naar 'islamofobe' hoofdinspecteur

politie BRUZZ 1534

Bij de Dienst Intern Toezicht van de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) loopt een onderzoek naar een hoofdinspecteur van het korps die op zijn Facebook-pagina een aantal islamvijandige en gewelddadige posts zou geplaatst hebben. Dat meldt het tijdschrift Knack op zijn website en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel West.

De hoofdinspecteur is verantwoordelijk voor de veiligheid van het openbaar vervoer in de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg en zou de voorbije jaren verschillende duidelijk islamvijandige en gewelddadige berichten geplaatst hebben.

Zo is er sprake van een collage gebaseerd op een Decathlon-reclame waarin, onder het motto 'Spéciale migration', kogelhulzen afgebeeld staan. Ook is er sinds eind 2016 een gruwelijk filmpje te zien van een aanslag die toont "wat er gebeurt met de vijanden van Israël."

Onderzoek loopt

"We hebben inderdaad verschillende klachten gekregen over de posts en hebben een onderzoek geopend," zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "Dat onderzoek is in handen van de Dienst Intern Toezicht en we wachten de resultaten af om te beslissen of en welke sancties er genomen worden."

Jef Van Damme
© Marc Gysens
| Jef Van Damme (SP.A) noemt het schandaal 'onaanvaardbaar'

Jef Van Damme, SP.A-fractieleider in het Brusselse parlement en in Molenbeek, noemt dat in het bewuste artikel op de nieuwssite Knack.be onaanvaardbaar. "Dat een leidinggevende binnen de politie zo openlijk zijn afkeer voor een bepaalde bevolkingsgroep laat blijken, kan absoluut niet door de beugel. Ik begrijp niet dat de korpsleiding hem niet onmiddellijk heeft geschorst."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?