Prins Gabriël ruilt Sint-Jan Berchmanscollege in voor dure Engelstalige privéschool

© Koninklijk Paleis
| Prinses Elisabeth en Prins Gabriël (archiefbeeld).

Prins Gabriël, die net 16 is geworden, verandert van school. Hij gaat niet langer naar het Nederlandstalige Sint-Jan Berchmanscollege, maar naar een Engelstalige privéschool in Brussel. Aan de school hangt wel een prijskaartje: koning Filip en koningin Mathilde betalen 39.515 euro per jaar.

Prins Gabriël startte zijn schoolcarrière aan het Sint-Jan Berchmanscollege in 2006, waar hij op driejarige leeftijd begon, en vervolgens het basis­onderwijs en ook de eerste vier jaar middelbaar doorliep.

Zijn vijfde leerjaar volgt hij aan de International School of Brussels (ISB) in Watermaal-Bosvoorde. Dat schrijft De Standaard en bevestigt de woordvoerder van het Koninlijk Paleis aan BRUZZ. Koning Filip en koningin Mathilde beslisten hun zoon over te plaatsen om hem voor te bereiden op het internationaal baccalaureaat. Dat is een pre-universitaire opleiding van twee jaar. ISB is een van de weinige plaatsen in België waar dat mogelijk is.

Op zijn nieuwe school zal de prins gebruik kunnen maken van het zestien hectare groot domein in het ­Zoniënwoud. Naast klaslokalen zijn er twee sporthallen, velden voor voetbal, American football en rugby en zelfs een theaterzaal. ISB telt ongeveer 1.550 studenten van tussen de 60 en 70 nationaliteiten. Het gaat vooral om kinderen van expats uit Europa, Amerika en Azië. Hun ouders zijn diplomaten in Brussel of bekleden topfuncties bij multinationals.

Er hangt dan ook een prijskaartje aan de nieuwe school: het leergeld bedraagt 39.515 euro per jaar. Gabriëls zusje Eléonore (11) volgt nog als enige van de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde openbaar onderwijs. Oudere zus prinses Elisabeth (17) ­ruilde een jaar geleden Sint-Jan Berchmans in voor het Atlantic College in Wales.

Op de nieuwe school zal prins Gabriël les krijgen in het Engels. De school is een internationale omgeving, die leerlingen opleidt met tussen de 60 en 70 verschillende nationaliteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?