Project Neo: Vervoort bereidt beroep voor tegen geweigerde verbindingsweg

© PhotoNews
| Minister-President Rudi Vervoort (PS.)

De Brusselse regering heeft haar ambitie niet gewijzigd over de ontwikkeling van de Heizelvlakte, ondanks de moeilijkheden die ermee gepaard gaan, zoals de juridische procedures tegen het Neo-project. Dat heeft de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) maandag verklaard in het parlement.

Vervoort kreeg in de bevoegde commissie een resem vragen voorgeschoteld, zowel van oppositie als van meerderheid. Hij herhaalde er dat het Brussels gewest niet de financiële tak zal zijn van een renovatie van het Koning Boudewijnstadion. In elk geval zal die niet meer kunnen worden uitgebaat dan vandaag het geval is, luidde het.

"Voor wie wacht op de ontwikkeling van de Heizelvlakte kan het lang duren. Ondanks de moeilijkheden, zoals de juridische procedures tegen het project, zullen we het dossier blijven dragen. De beleidsverklaring heeft dat bevestigd", verklaarde Vervoort.

Over het project Neo 1 (winkelcentrum, 600 woningen en vrijetijdscentrum) is het gewest van plan de stedenbouwkundige vergunningen af te leveren op basis van de certificaten die vorig jaar werden afgeleverd. Het gewest bereidt ook een beroep voor tegen de beslissing om geen vergunning af te leveren voor het Vlaamse deel van de verbindingsweg met de Ring. Er wordt ook een alternatieve oplossing onderzocht langs de Trade Mart in het kader van de toekomstige transformatie van de A12.

Om een eventuele vernietiging van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan te pareren, heeft het gewest een nieuw plan gelanceerd dat een stabiel kader moet bieden voor de toelatingen die nodig zijn voor de uitvoering van Neo 1 en 2.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?