Renovatie justitiepaleis voltooid in 2028

© Wikipedia

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft in de Kamer bevestigd dat de volledige gevelrenovatie van het Brusselse justitiepaleis af moet zijn in 2028. De voorgevel moet al klaar zijn in 2021. Volgend jaar moeten de werken starten. Dat staat te lezen in de krant Le Soir.

De stellingen rond het gigantische justitiepaleis op het Poelaertplein zijn intussen haast legendarischer dan het gebouw zelf. Ze maken al jaar en dag deel uit van de skyline van Brussel. En dat zullen ze nog een tijdje blijven. Pas in 2028 zullen ze verdwijnen uit het straatbeeld en zal het justitiepaleis zelf met de eer gaan kunnen lopen. 

Wie het monumentale justitiepaleis zal renoveren, raakt dit jaar nog bekend. De werken moeten starten in 2018, en de eerste gevel moet af zijn in 2021. Daarna volgen de andere gevels. Het hele werk moet af zijn in 2028. 

Intussen blijft het justitiepaleis gewoon operationeel door de box-in-the-boxtechniek. Die 'doos' binnen het gebouw herbergt en bundelt zalen, zodat het gebouw gebruikt kan worden terwijl het tegelijkertijd wordt gerenoveerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?