Kliniek Sint-Jan, aan de Kruidtuinlaan in Brussel-Stad

| Kliniek Sint-Jan, aan de Kruidtuinlaan in Brussel-Stad.

Ambulancier aangevallen door dronken patiënt

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
20/01/2024

In Brussel-Stad is afgelopen nacht een ambulancier het slachtoffer geworden van agressie. De man kreeg een vuistslag van een patiënt die naar de spoeddiensten werd overgebracht nadat hij in dronken toestand was gevallen. De hulpverlener heeft alvast een klacht ingediend.

De hulpdiensten werden kort voor 4 uur vannacht naar de Kolenmarktstraat gestuurd op vraag van de politie. “Onze mensen moesten zich ontfermen over een dronken man die daar gevallen was," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

“Het slachtoffer werd overgebracht naar de Kliniek Sint-Jan, maar bij aankomst op de spoeddiensten diende de man, zonder enige aanleiding, een vuistslag in het gezicht van de ambulancier.”

Het hele incident werd vastgelegd door veiligheidscamera’s en de ambulancier diende inmiddels klacht in tegen zijn aanvaller. "De algemene directie meldt zich ook als benadeelde partij en zal zich, in voorkomend geval, burgerlijke partij stellen”, zegt de Brusselse brandweerwoordvoerder.

"De psychologische opvolging van het slachtoffer is verzekerd”, klink het nog. "Onze collega heeft kneuzingen in het gelaat en een gekloofde lip. Hij is arbeidsongeschikt."


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni