| Batibouw trok voor het eerst in lange tijd weer veel bezoekers.

Bijna 175.000 bezoekers zijn afgezakt naar Brussels Expo voor de 65ste editie van Batibouw. Dat melden de organisatoren zondag, op de laatste dag van de bouwbeurs. Ze hebben het in een persbericht over "een "groot succes, na een verwoestende COVID-19-crisis en een aantal mindere edities".

De bouwsector heeft onder meer door de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, de stijgende materiaalkosten en de stijgende hypotheekrente een paar moeilijke jaren achter de rug. Dat had logischerwijs ook een impact op Batibouw. De post-COVID-edities lokten dan ook minder exposanten en bezoekers.

De editie van dit jaar werd wel een succes, ondanks het feit dat de bouwsector onder druk blijft staan, met volgens bouwfederatie Embuild een groei van slechts 0,2 procent in 2024. Dat bewijst volgens de CEO van organisator FISA, Joan Condijts, "dat direct contact met specialisten, professionals een prioriteit blijft als het gaat om bouw- en renovatiebeslissingen. Bezoekers kunnen vragen stellen, producten zien en ook aanraken".

De beurs stond zeven dagen lang in het teken van betaalbaar wonen en duurzaam bouwen en verbouwen. "Ondanks de moeilijke economische omstandigheden voor de bouwsector, slaagde Batibouw erin om zo'n 300 exposanten samen te brengen. Zij boden de bezoekers een breed scala aan producten, innovatieve bouwmaterialen, hernieuwbare energieën, domotica en duurzame bouw- en inrichtingsoplossingen aan", klinkt het nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni