Bijna 300 interventies door brandweer vanwege onweer, Ukkel zwaarst getroffen

AB
© Belga
10/07/2024
Updated: 10/07/2024 18.32u

Het noodweer kostte het leven van een baby van twee maanden oud in Ukkel, maar daarnaast voerde de brandweer bijna driehonderd interventies uit in Brussel, 86 gevallen zijn inmiddels opgelost. De gemeente Ukkel werd het zwaarst getroffen.

De storm eiste dinsdagmiddag een jong leven. Een baby van twee maanden overleed in het Wolvendaalpark, zegt burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) aan BRUZZ. "De moeder was omstreeks 16.00 uur met haar kind in het park aan het wandelen, toen de storm losbrak en een afgerukte tak op de kinderwagen viel."

Materiële schade

Naast het tragisch ongeluk is er ook veel materiële schade. De brandweer voerde dinsdag in totaal 286 interventies uit in Brussel vanwege het onweer. Dat zegt woordvoerder Walter Derieuw deze ochtend aan BRUZZ. De gemeente Ukkel is het zwaarst getroffen. Een van de gemeentelijke parkeergarages is zwaar beschadigd.

"Inmiddels zijn 86 van de interventies opgelost", zegt Derieuw. Dat ging in 46 gevallen om 'diverse objecten', zoals dakgoten, dakpannen, gevelstenen- en platen of kabels. Verder waren er 22 meldingen van omgevallen bomen en achttien van overstromingen.

Bij de tweehonderd interventies die nog niet zijn afgesloten, gaat het om wateroverlast, volgens Derieuw. "Een groot gedeelte zal zichzelf oplossen." Verder zijn er nog afgerukte takken en omgewaaide bomen.

Vanwege de storm was het treinverkeer tussen Brussel-Luxemburg en Etterbeek verstoord. Er waren twee van de vier sporen versperd vanwege een omgevallen boom. Rond 23:30 uur dinsdagavond konden de treinen opnieuw normaal rijden, liet spoornetbeheerder Infrabel weten.

Het felle onweer ging gepaard met intense neerslag - tot 42 liter water per vierkante meter in Ukkel - en rukwinden tot 102 kilometer per uur. Code oranje was van kracht tot iets over negen 's avonds, liet weerman David Dehenauw weten via X.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni