Christopher Desmet en vriend Sean

Brussel, mijn lief

Brussel, mijn lief (2): ‘Ons bankje aan de Grasmarkt is verdwenen’

Bettina Hubo
14/02/2024

Naar aanleiding van Valentijnsdag verzamelt BRUZZ een aantal bijzondere liefdesverhalen die zonder Brussel niet zouden bestaan. Vandaag: Christopher en Sean ontmoetten elkaar in de nachtclub Barrio. Op het vermolmde houten bankje aan de Grasmarkt sloeg de vonk over.

"Ons verhaal begon op 21 augustus 2021. De covidmaatregelen waren net versoepeld, kleine feestjes mochten weer. En ik had zin in een feestje na die lange, saai coronamaanden.

Ik woonde in Gent, maar was die zomer al vaker naar Brussel afgezakt. Ik vertoefde graag op de terrassen van enkele leuke cafés op de Kolenmarkt, die open waren. Een van die cafés, Le Baroque, was door covid in financiële moeilijkheden geraakt en organiseerde een benefietfeest. Ik zag het op Facebook en wilde Le Baroque steunen.

"Op een gegeven moment zag ik iemand de trap aflopen. Hij zag er geweldig uit."

Christopher

Het feest vond plaats in de Barrio, een nachtclub aan de Kapellekerk. Toen ik er binnenstapte, merkte ik meteen dat de sfeer goed zat. Er werd gedanst, gedronken. Op een gegeven moment zag ik iemand de trap aflopen. Hij zag er geweldig uit. Mooie baard, zwart t-shirt, ketting, zonnebril, petje, korte broek en sportkousen. Ik was behoorlijk onder de indruk.

Pas later op de avond raakten we aan de praat. In het Engels. Sean bleek een Ier te zijn die al jaren in Brussel woonde en werkte en Frans en Engels sprak. Mijn Frans is niet zo goed.

Het was een leuk gesprek. Na afloop zijn we mee naar een afterparty van vrienden gegaan, op een appartement aan Rogier. Het bleef leuk. Tegen de ochtend is hij te voet met mij meegewandeld naar mijn hotel aan de Grasmarkt. Voor het hotel stond een enigszins vermolmde houten bank. Daar hebben we heel lang zitten kletsen en knuffelen.

"Ik was eigenlijk van plan een tijdje single te blijven en veel uit te gaan. Maar als het op je pad komt, dan ga je ervoor. "

Christopher

Ik was single in die tijd. Mijn vorige relatie was kort voordien geëindigd. Ik was eigenlijk van plan een tijdje single te blijven en veel uit te gaan. Maar als het op je pad komt, dan ga je ervoor. Zoals het spreekwoord luidt: als ge niet zoekt, komt het.

Dat bankje was een hele bijzondere ervaring. Daar werd duidelijk dat we elkaar heel graag wilden terugzien. Het is dan ook ons bankje gebleven. Als Sean, die vlakbij werkt, er achteraf voorbij wandelde, nam hij soms een foto en stuurde die door. Maar onlangs zagen we dat de Stad Brussel het bankje vervangen heeft door een nieuw exemplaar.

Wij wonen sinds september samen in de Dansaertwijk, een fantastische buurt. Ja, ik heb Gent verlaten. Voor de liefde."

Brussel, mijn lief

Naar aanleiding van Valentijnsdag verzamelt BRUZZ een aantal bijzondere liefdesverhalen die zonder Brussel niet zouden bestaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni