Brussels parket

| De politie trof geld, drugs en luxegoederen aan.

Brusselse politie arresteert vijf vermoedelijke drugdealers

© Belga
13/06/2024

Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft begin juni vijf personen opgepakt die verdacht worden van drughandel. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

De vijf zouden zich hebben beziggehouden met de detailhandel van cocaïne in het Brussels Gewest. Bij huiszoekingen werden drugs en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld in beslag genomen.

Het onderzoek naar de verschillende verdachten was begin 2024 van start gegaan en daaruit was gebleken dat die een criminele organisatie vormden en hun illegale handel runden via een systeem van thuisleveringen, aldus het parket.

15.000 euro contant geld

Begin juni werden daarop huiszoekingen uitgevoerd in Ganshoren, Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht, waarbij de politie 15.000 euro in contanten, een twintigtal luxeartikelen, 30 gram cocaïne, 30 gram ketamine en een voertuig in beslag kon nemen.

"Vijf verdachten werden van hun vrijheid beroofd", meldt het parket. "Drie van de vijf verdachten zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor het verkopen, te koop aanbieden of leveren van verdovende middelen/psychotrope stoffen zonder vergunning of aan onbevoegde personen en het verkopen van verdovende middelen in vereniging."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Ganshoren , Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , politie , drugs , Drugsarrestatie , Criminaliteit , politie brussel-stad/elsene , brussel-stad , Elsene , cocaïne

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni