| Het wordt donderdag bewolkt.

Het wordt donderdag bewolkt met boven de oostelijke landshelft soms buien, die geleidelijk onweerachtig worden. In het westen van het land is het droger. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden, voorspelt het KMI.

Donderdagavond en -nacht is er plaatselijk nog kans op onweersbuien, vooral in het centrum en het oosten van het land. In het westen valt mogelijk een enkele bui. Minima tussen 13 en 16 graden.

Vrijdag verdwijnt de regen in de voormiddag en in de namiddag wordt het droger met bredere opklaringen in de westelijke helft van het land, al zijn die voorspellingen nog onzeker. De maxima schommelen tussen 16 en 22 graden. De wind waait matig uit noordwest.

Zaterdag trekt een nieuwe neerslagzone over ons land. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west, ruimend naar het noordwesten.

Zondag en maandag beginnen we met lokale mist. Daarna wordt het droog en wisselend bewolkt. Aan zee mag men rekenen op meer zon. De maxima liggen rond 23 of 24 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richting en later uit het noorden.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni