De brandwseer moest acht keer tussenkomen vanwege losgerukte bomen en objecten. Op de foto: een interventie in Laken wegens een losgekomen schoorsteen.

Code geel: brandweer komt tussen na losgewaaide schoorsteen

JP
© BRUZZ
22/01/2024

Tijdens een onstuimige nacht - Het KMI heeft code geel afgekondigd vanwege windstoten - moest de brandweer acht interventies uitvoeren vanwege losgewaaide boomtakken en objecten. Opvallend was een incident waarbij een schoorsteen gedeeltelijk door een dak zakte in Laken.


Volgens de brandweer hebben die weersomstandigheden voor verschillende interventies gezorgd. Eén van de opmerkelijke gevallen betrof een schoorsteen die gedeeltelijk door een dak is gezakt aan de Wandstraat in Laken. Dat vroeg om een zorgvuldige aanpak om verdere schade te voorkomen.

De brandweer kwam de afgelopen nacht in totaal acht keer tussen. Drie keer om losgewaaide boomtakken te verwijderen, vijf andere interventies waren gericht op objecten die door de wind waren losgekomen.

Het KMI vaardigde code geel af voor windstoten van zondagavond 23 uur tot maandag 13 uur. Zondagavond en -nacht nam de wind geleidelijk toe. Rukwinden van 80 tot 90 kilometer per uur werden voorspeld, lokaal zelfs meer. Maandagmiddag zullen de rukwinden beperkt blijven tot 50 of 60 kilometer per uur.Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni