| De politie werd opgeroepen voor een grote vechtpartij in de omgeving van de Marbotinstraat, de Haachtsesteenweg en de Haardstraat in Schaarbeek.

Drie gewonden bij grote vechtpartij in Schaarbeek

© Belga
28/03/2024

In Schaarbeek zijn woensdagavond drie gewonden gevallen bij een grote vechtpartij. Eén van de drie slachtoffers raakte gewond aan het hoofd, maar geen van hen verkeert in levensgevaar. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De aanleiding en omstandigheden van de vechtpartij zijn nog onduidelijk.

"Onze ploegen werden omstreeks 20.30 uur opgeroepen voor een grote vechtpartij in de omgeving van de Marbotinstraat, de Haachtsesteenweg en de Schaarbeekse Haardstraat", zegt politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker. "Ter plaatse bleek het om een vechtpartij te gaan waarbij een vijftiental personen betrokken waren. Drie personen zijn gewond geraakt, van wie één aan het hoofd, maar geen van hen verkeert in levensgevaar."

De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl de politie een onderzoek instelt naar de aanleiding en omstandigheden van de vechtpartij. Daarvoor zullen verschillende getuigen verhoord worden en zullen de beelden van bewakingscamera's in de omgeving geanalyseerd worden. Over eventuele arrestaties zijn voorlopig geen details bekend.

Er zou geen link zijn met de recente spanningen tussen de Koerdische en Turkse gemeenschap, aldus nog de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni