| De renovatiewerken bij GC De Markten liggen stil nu de aannemer failliet werd verklaard.

GC De Markten wil inzetten op toegankelijkheid in afwachting van herstart verbouwing

© Belga
07/03/2024

Het gemeenschapscentrum De Markten wil in afwachting van de heropstart van de verbouwingswerken het gebouw opnieuw toegankelijk maken mits enkele tijdelijke en dringende ingrepen. De aannemer voor de renovatiewerken aan het gemeenschapscentrum ging een maand geleden failliet waardoor de bouwwerken een hele tijd onderbroken zijn.

De werkzaamheden van het gemeenschapscentrum De Markten gingen in het voorjaar van 2022 van start. Daarbij wordt onder meer de binnenkoer volledig aangepakt, die intussen helemaal uitgebroken werd. Nu de aannemer failliet is, liggen de werken stil en moet er opnieuw naar de tekentafel getrokken worden.

Toch moeten er dringend enkele ingrepen gebeuren, zo stelt centrumverantwoordelijke Eva Wilsens. Door een slecht gegraven waterput om regenwater op te vangen, dreigt namelijk een grondverzakking op de binnenkoer van het gemeenschapscentrum.

Om die reden werd woensdag een spoedvergadering bijeengeroepen in bijzijn van de centrumverantwoordelijke, de VGC-administratie en N22, het netwerk aan Vlaamse gemeenschapscentra in Brussel. "We hebben vandaag overlopen wat er op korte termijn gedaan kan worden om het gemeenschapscentrum opnieuw toegankelijker te maken", zo stelt Wilsens.

Nieuwe binnenkoer

Op korte termijn zal de toegangspoort in ere hersteld worden, zodat er opnieuw een doorgang is naar de trappenhal van De Markten. Daar moet een toekomstig onthaal komen. "We mikken om in de zomer een nieuwe binnenkoer, met gras en bloemetjes, op te bouwen. Ook de lift naar de zalen moet spoedig hersteld worden", aldus Wilsens.

Er zal echter sowieso opnieuw rond de tekentafel gezeten moeten worden door architecten en de toekomstige aannemer. De centrumverantwoordelijke hoopt tegen de start van 2025 opnieuw met de werf te kunnen starten. "Maar tot dan gaan we gewoon ons ding doen. We zitten reeds twee jaar in verbouwingsmodus, maar zijn altijd bezig gebleven", zo stelt Wilsens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni