Herbekijk BRUZZ 24 over de herinrichting van de Keizer Karellaan

© BRUZZ
10/05/2024

De Keizer Karellaan, voor velen vanuit het westen de grote toegangsweg naar Brussel, kan er binnenkort helemaal anders uitzien. Vandaag zijn namelijk de plannen voor een volledige herinrichting voorgesteld. Nu is het nog een drukke en weinig aantrekkelijke verkeersas zonder fietspad. Maar Brussel Mobiliteit wil van de laan een echte stadsboulevard maken met bomen, groene zones en ontmoetingsplekken.

De burgemeesters van Sint-Agatha-Berchem en Ganshoren zijn het alvast niet met elkaar eens over de plannen, beide gemeenten delen de drukke weg. Een gemiste kans, want we willen een tunnel,” zo denkt Christian Lamouline, de burgemeester van Sint-Agatha-Berchem (LB) over de herinrichting. “De heraanleg is in het algemeen goed nieuws voor onze gemeente”, klinkt het dan weer bij zijn collega in Ganshoren, Jean-Paul Van Laethem (Les Engagés). “Zo wordt het kruispunt aan de ingang van de Annie Cordytunnel heraangelegd, dat is een zwart punt.”

Verder in de uitzending neemt BRUZZ 24 een kijkje in het Congolees cultuurcentrum in Brussel dat exact zes maanden oud is. “De Congolese gemeenschap is de grootste Afrikaanse gemeenschap in België, er moest een plek komen waar ze kan bestaan,” zo zegt Brussels schepen Lydia Mutyebele-Ngoi (PS) die zelf Congolese roots heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Samenleving , heraanleg Keizer Karellaan , Ganshoren , Sint-Agatha-Berchem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni