De Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek

| De brand vond plaats in de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek (archiefbeeld).

Kelderbrand in flatgebouw met 96 bewoners in Molenbeek

© Belga
13/06/2024

In Sint-Jans-Molenbeek heeft donderdagochtend een brand gewoed in de kelder van een flatgebouw met 96 bewoners. Daarbij vielen geen gewonden, maar door de brand is de elektriciteitsinstallatie beschadigd en is het gebouw mogelijk tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in het gebouw aan de Gentsesteenweg werd omstreeks 10.50 uur opgemerkt toen er rook uit een keldergat bleek te komen. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een matras in de kelder van het gebouw die in brand stond.

"We hebben aan de bewoners van de vijf verdiepingen gevraagd om in hun flats te blijven en niet te evacueren", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het vuur kon snel geblust worden, maar had heel wat rook veroorzaakt die zich doorheen het hele gebouw had verspreid. Het ventileren heeft dan ook heel wat tijd in beslag genomen."

"Door de brand is ook de elektriciteitsinstallatie geraakt", gaat de woordvoerder verder. "Voorlopig zit het gebouw zonder stroom. Sibelga probeert tegen vanavond of vrijdagochtend de stroomtoevoer te herstellen, zodat we kunnen vermijden dat alle bewoners elders moeten gehuisvest worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , brandweer Brussel , Walter Derieuw , kelderbrand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni