Belga

| Luchtbeeld werken Leonardkruispunt op de grens van het Vlaams en Brussels Gewest.

Klacht gemeente Oudergem tegen werken Leonardtunnel onontvankelijk

© BRUZZ
03/05/2024

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de procedure van de gemeente Oudergem tegen de werken aan de Leonardtunnel onontvankelijk verklaard. Dat heeft het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters (Mobiliteit en Openbare Werken, Open VLD) bekendgemaakt.

Dit betekent een opluchting voor de Vlaamse minister, die hoopt dat er geen nieuwe gerechtelijke procedure zal volgen. De Leonardtunnel verkeert in slechte staat en de werken zijn noodzakelijk, benadrukt ze. "De impactvolle renovatiewerken verdragen geen uitstel."

Zonder grondige renovatie zou de tunnel volgens haar sowieso op korte termijn moeten sluiten uit veiligheidsoverwegingen.

De minister vertrouwt erop dat de vele inspanningen van het Agentschap Wegen en Verkeer in de afgelopen weken hebben gezorgd voor draagvlak en begrip rond de noodzakelijke werken aan de Leonardtunnel.

'Druk niet voor niets geweest'

In de gemeente Oudergem heeft schepen Matthieu Pillois (Défi) nog geen inzage gehad in de beslissing van de rechter. "Het spijt ons dat de rechtbank deze beslissing heeft genomen zonder ons gehoord te hebben. Buurtbewoners zijn hier de dupe van, en dat al maandenlang," zegt Pillois.

Toch is de druk die de gemeente Oudergem heeft uitgeoefend, niet voor niets geweest. "Gelukkig hebben we toch een verschil kunnen maken. Er zijn nu eindelijk bijeenkomsten en er wordt informatie verspreid."

Of de gemeente opnieuw naar de rechter zal stappen, is niet duidelijk. "We blijven in ieder geval pleiten voor bijkomende maatregelen, zoals werken in het weekend."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni