Herbeleef de Brusselse Pride bij BRUZZ

18/05/2024
Updated: 18/05/2024 20.22u

Onder de slogan ‘Safe Everyday Everywhere’ trok de Brussels Pride op zaterdag 18 mei weer door de stad. Volgens medeorganisator Visit Brussels trok de optocht maar liefst 200.000 mensen. Hieronder de hoogtepunten van de kleurrijke optocht (met fotogalerij).

Jeroen Roppe (Visit Brussels): 'De Pride is heel goed verlopen'

Jeroen Roppe, woordvoerder van Visit Brussels, is tevreden met het verloop van de Brussels Pride. Dit jaar werden enkele zaken veranderd aan de tocht. Zo was het parcours langer en werkte de Pride samen met Access-i, een organisatie voor mensen met beperkte mobiliteit. Aan het Albertinaplein zijn de eerste deelnemers ondertussen ook aangekomen. Zij begonnen alvast aan het feest dat nog tot in de vroege uurtjes zal duren.

Leen en Saraïd: 'Wij lopen niet altijd hand in hand'

Leen en Saraïd genieten van de Pride. Ze kunnen hier volledig zichzelf zijn. Het jonge koppel vindt het belangrijk dat iedereen dat zonder angst kan doen. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend.

Amnesty International: 'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn'

Valerie van Amnesty International ziet de Brussels Pride niet enkel als een feest, maar ook als een kans om actie te voeren. Ze vindt dat iedereen moet kunnen zijn wie hij is. “De Pride is hier een feest, maar in sommige landen wordt de Parade nog steeds verbannen.”

Nico en Ian komen samen voor de eerste keer naar de Brussels Pride

De Pride verloopt traag, maar Nico en Ian genieten toch met volle teugen. Voor Nico is het de eerste keer dat hij naar een Pride Parade komt kijken. Ian heeft al enkele parades op de teller staan, maar volgt voor de eerste keer de Brussels Pride. De twee hebben duidelijk goed nagedacht over hun outfit.

Koor Sing Out Brussels zingt live tijdens de Pride

Shana Nicaise en Robbe Van Dessel zijn lid van het queerkoor. "Wij zingen nummers die iets betekenen voor de queer community."

Dirk van Regenbooghuis aan zee: 'Wij moeten zichtbaar zijn'

Dirk komt speciaal van Oostende om mee te lopen met de Pride. Hij doet voor de tweede keer mee en is erg tevreden met het thema veiligheid.

Dianka Songo (RainbowHouse): 'Iedereen wil veilig kunnen zijn'

RainbowHouse organiseert dit jaar de Brussels Pride. Als centrale thema koos de organisatie voor veiligheid. Dianka Songo van RainbowHouse legt uit waarom.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni