Treinstaking NMBS treinbegeleider treinconducteur trein station

| Illustratiebeeld.

Man aangehouden na steekpartij op trein tussen Brussel-Centraal en Brussel-Noord

© Chris Verhaeghe
03/04/2024

De man die maandag werd opgepakt na een steekpartij op een trein richting Eupen is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. De man heeft een psychiatrisch verleden.

Om een nog onbekende reden viel de man maandagmiddag een passagier aan op de trein tussen de stations van Brussel-Centraal en Brussel-Noord. Het slachtoffer raakte zwaargewond in de hals en kreeg de eerste zorgen toegediend door een medepassagier die een arts bleek te zijn.

De man werd uiteindelijk in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar inmiddels verkeert hij buiten levensgevaar. “Hij ligt wel nog in het ziekenhuis en is veertien dagen arbeidsongeschikt,” zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

De verdachte kon worden opgepakt door de lokale politie bij aankomst van de trein in station Brussel-Noord. “Het gaat om een man van 27 jaar oud,” aldus Vanoverschelde. “Hij gaf zich meteen over. De politie kon ook zijn zakmes in beslag nemen.”

Volgens het parket heeft de man een psychiatrisch verleden. De twintiger werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot de man aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. “Het onderzoek loopt ondertussen verder en wordt gevoerd door de Spoorwegpolitie,” laat het parket nog weten.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni