Dieter Nijs

| Op dit terras in Schaarbeek raakte zondagavond een man levensgevaarlijk gewond bij een schietpartij.

Man in levensgevaar na schietpartij op terras van café

© Belga - BRUZZ
29/04/2024
Updated: 29/04/2024 12.50u

In Schaarbeek is zondagavond omstreeks half elf een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij op het terras van een café. Hij werd daarbij getroffen in het hoofd en in de borstkas en verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat bevestigt het parket van Brussel.

De schietpartij vond plaats op het terras van een café in de Joseph Brandstraat in het centrum van Schaarbeek. Volgens RTL Info zou een man op het café zijn afgestapt en vier kogels hebben afgevuurd op het slachtoffer, waarvan twee naar de man zijn hoofd.

"De politie Brussel Noord is zondagavond omstreeks 22.30 uur opgeroepen voor een schietpartij in Schaarbeek," zo verklaart politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker. "Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze een man aan die gewond was door schoten. Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar." Volgens het parket verkeert de 44-jarige man nog steeds in kritieke toestand.

Het parket van Brussel is ondertussen een onderzoek gestart voor poging tot moord. De onderzoeksrechter ging daarvoor ter plaatse samen met de magistraat van wacht en het laboratorium van de federale gerechtelijke politie van Brussel. Verdere details gaf het parket niet vrij omdat het onderzoek nog volop loopt.

Brussel wordt de laatste maanden wel vaker opgeschrikt door schietincidenten. Sinds dit jaar vielen daarbij al drie doden, bij twaalf schietpartijen vielen er ook gewonden, zo bericht BX1.

Interactieve kaart met 24 schietincidenten in Brusselse gemeenten in februari-maart-april 2024.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni