Net Brussel_Oude Graanmarkt vuilniswagen huisvuilophaling_(c)_Ivan Put

| Huisvuilophaling door Net Brussel aan de Oude Graanmarkt.

Het aantal incidenten van agressie tegen medewerkers van de Brusselse schoonmaakdienst Net Brussel is toegenomen van 122 in 2022 tot 157 in 2023. Dat blijkt dinsdag uit het antwoord van Brussels minister van Omgeving Alain Maron op een vraag van David Weytsman (MR). Met name in het park van Vorst en in Schaarbeek waren er veel gevallen.

Het gaat in het grootste deel van de gevallen om verbaal geweld en bedreigingen. In een dertigtal zaken was er ook sprake van fysiek geweld.

Volgens de minister vraagt Net Brussel haar medewerkers steeds om klacht in te dienen en de organisatie op de hoogte te stellen.

Het grootste deel van de feiten vond plaats in de recyclageparken en op straat. In het park van Vorst vonden liefst 38 feiten van agressie plaats. Op straat is het Schaarbeek dat de lijst aanvoert, met zeventien gevallen.

David Weytsman wijst erop dat sinds vijf tot zes jaar de agressie tegen alle medewerkers van de openbare diensten toeneemt. Hij vindt dat er een nultolerantie tegen geweld en een betere slachtofferhulp moet komen. Daarnaast moeten er volgens hem manieren worden gezocht om de bevolking weer meer respect voor de openbare diensten bij te brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , campagne Net Brussel , Net Brussel , net brussels , agressie , incidenten , huisvuilophaling , vuilophaling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni