| De ‘C12’, de Brusselse nachtclub onder het Centraal Station.

Nachtclub C12 organiseert rave tegen fascisme: ‘Bescherm de safe space’

JP
© BRUZZ - Belga
30/05/2024

Lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders worden geconfronteerd met een toename van censuur, arrestaties en vervolging, zo blijkt uit een recent rapport. Nachtclub C12 organiseert daarom een 'Rave against Fascism' en roept in een open brief op te gaan stemmen op 9 juni.

"We hebben een alarmerende toename gezien van beperkingen op de vrijheid van meningsuiting en vereniging," stelt één van de auteurs van het rapport, dat de periode van januari 2023 tot april 2024 bestrijkt.

"Zelfs publiekelijk praten over onze eigen levens wordt moeilijker in een groeiend aantal landen," voegt Julia Ehrt, uitvoerend directeur van Ilga toe in de aanloop van de verkiezingen. In 2024 gaat de helft van de wereldbevolking naar de stembus. Ze benadrukt dat "verworven LGBTQ+-rechten" "met één verkiezing een ommekeer kunnen maken."

Ook in België maakt de queer en FLINTA+-gemeenschap zich zorgen. FLINTA staat voor female, lesbian, intersex, non-binary, trans en asexual. De gemeenschap vreest de resultaten van de aanstaande Europese, federale en regionale verkiezingen op 9 juni 2024.

'Onze club mag geen uitzondering worden'

De Brusselse nachtclub C12 roept daarom in een open brief gericht aan de volgende regeringen op om ‘safe spaces’ te beschermen in clubs en daar buiten. "Onze feesten mogen geen uitzonderlijke oases van veiligheid worden binnen een fascistische staat," klinkt het. C12 moedigt kiezers aan om te stemmen voor partijen die gemarginaliseerde groepen en gemeenschappen beschermen.

Vrijdagavond organiseert C12 bovendien de ‘Rave against Fascism’. Op het programma: verschillende Belgische collectieven zoals Burenhinder, Call of Dirty, Deep Down East, MISSFITTE, Not Your Techno, Psst Mlle, Queer Future Club, Rebel en Who's That Girl.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , C12 , LGBTQI+

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni